Метод непрямого трафаретного друку. Для кожного кольору готують окремий трафарет. Потім фарби шарами наносять на спеціальний папір, який просушують і покривають лаком. Після висихання готовий трафарет прикладається до поверхні. Майстер відокремлює папір від зображення та висушує виріб у спеціальній муфельній печі, щоб закріпити нанесення. Відрізняють гарячий та холодний методи. У першому використовуються синтетичні фарби, які під впливом тепла «впікаються» у виріб, що обмежує вибір кольорів. Для повнокольорового нанесення застосовують холодний метод та органічні барвники.
Деколь використовується для брендування виробів з фаянсу, порцеляни або скла.
Чашки, вази, чайні пари, цукорниці, сервізи, тарілки блюдця, склянки, келихи, попільнички з логотипом, нанесеним таким чином виглядають стильно та мають довговічне стійке покриття.